Skip to Content

DCA kroont zich tot ‘Trends Gazellen Ambassadeur’ van provincie Antwerpen

Kempens bouwbedrijf valt in de prijzen als snelstgroeiend bedrijf op provinciaal ondernemersevent

Het Kempense bouwbedrijf DCA mag zich in 2020 een jaar lang de ‘Trends Gazellen Ambassadeur’ van de provincie Antwerpen noemen. Zo wist het aannemingsbedrijf en projectontwikkelaar uit Beerse gisterenavond op een provinciaal ondernemersevent in Willebroek de prijs weg te kapen als snelstgroeiende groot bedrijf van Antwerpen. De prijs is de ultieme bekroning van het succesverhaal dat DCA sinds enkele jaren aan het schrijven is in de Vlaamse bouwsector.

Het jaar 2019 gaat de geschiedenisboeken in als een absoluut boerenjaar voor het Kempense bouwbedrijf DCA. Met verschillende prestigieuze prijzen als ‘Innovator van het Jaar’, de ‘BIM Award’ en een certificaat van ‘Great Place to Work’ zet het bedrijf haar ambities als Belgische toponderneming heel wat kracht bij. 

Bovendien mag DCA zich na al deze awards ook nog eens een jaar lang ‘Trends Gazellen Ambassadeur’ van de provincie Antwerpen noemen. Het is daarmee het grootste bedrijf uit de provincie dat het snelst groeit op vlak van omzet, cashflow en het personeelsbestand. De prijs zelf werd gisteren in ontvangst genomen door bestuurder Luc Neefs tijdens de officiële prijsuitreiking van het jaarlijkse ondernemersevent ‘‘Trends Gazellen’ in Willebroek. 

“Het winnen van de titel ‘Trends Gazellen Ambassadeur’ geeft ons een enorme voldoening. Deze award bevestigt nog maar eens dat de richting die we een aantal jaren geleden als bedrijf zijn ingeslagen, nog steeds de juiste is. Het is onze ambitie om verder te blijven groeien en op deze manier verder te blijven schrijven aan dit succesverhaal. De titel geeft ons ook nationaal en regionaal erkenning bij andere ondernemingen, wat heel belangrijk is voor toekomstige partnerships.”

Luc Neefs, bestuurder DCA

 Innoverende gamechanger

Het is niet toevallig dat DCA weer in de prijzen valt, want het bouwbedrijf zet volop in op de toekomst. Zo onderscheidt DCA zich van andere bouwondernemingen door het voortouw te nemen als innoverende gamechanger in de sector. Dat doen ze door in te zetten op de digitalisering van het bouwproces en door de implementatie van het Bouw Informatie Model (BIM) in de nog te realiseren bouwprojecten. 

“Naast onze voortreffelijke bouwafdeling voor de bouw van residentiële en openbare projecten, en ook onze uitgebreide infrastructuurwerking, zijn we al lang actief als projectontwikkelaar met eigen bouwprojecten. We zijn dus op veel markten thuis, maar zijn er ons ook van bewust dat we maatschappelijk onze rol nog meer moeten uitspelen. Daarom werken we intussen samen met verschillende instanties om de ‘bouwsector van de toekomst’ de juiste richting in te duwen.”

Luc Neefs, bestuurder DCA

Snel digitaliserende bouwsector 

Zo ging DCA dit jaar een samenwerking aan met de Thomas More Hogeschool uit Antwerpen om studenten klaar te stomen voor een job in de snel digitaliserende bouwsector. Het Kempense bedrijf geeft de opleiding Bouw zo mee vorm, opdat de pas afgestudeerden meteen klaar zijn voor een job in de sector. 

DCA liet gisteren tijdens de uitreiking nog weten dat hun twee grootste bedrijfstakken - met name het bouwbedrijf DCA en DCA Woonprojecten - voortaan onder één naam naar buiten komen, zijnde als DCA. Met de samensmelting van beide afdelingen wil DCA de eigen structuur minder complex maken en als één sterke eenheid naar buiten treden.

Contacteer ons
Isabelle Huybrechts Hoofd Communicatie & Marketing, DCA
Tom Breuls Communicatie, Bereal
Isabelle Huybrechts Hoofd Communicatie & Marketing, DCA
Tom Breuls Communicatie, Bereal
Over DCA

DCA is sinds de oprichting in 1969 een bedrijf in constante evolutie - door uitbreiding en innovatie. Vooral de afgelopen jaren kende ons bedrijf een enorme groei.

Onze bedrijfsslogan “DCA + Meer dan bouwen” is zoveel méér dan wat het op het eerste zicht lijkt. De slogan benadrukt namelijk het unieke van DCA. Als bedrijf onderscheiden we ons in de bouwsector door diversiteit in uitvoeringsactiviteiten: Infra - Burgerlijke Bouwkunde – Bouw – Projectwikkeling – Prefabproductie van betonelementen en wapeningsstaal – HVAC & dakwerken.

Deze ontwikkelings- en uitvoeringsactiviteiten worden maximaal ondersteund door een performante binnenorganisatie, zoals onder andere Studiedienst en Werkvoorbereiding, Aankoop, Administratieve diensten, enz. Bovendien kunnen we binnen onze bedrijfsstructuur rekenen op een eigen performante logistieke afdeling. Een absolute meerwaarde.

Dankzij intense samenwerking, betrokkenheid en loyaliteit van onze werknemers is DCA uitgegroeid tot een toonaangevend bouwbedrijf. Daarnaast beschikken we over de hoogst mogelijke erkenning in de aannemerswereld.

De woonprojecten maken onderdeel uit van het algemeen bouwbedrijf DCA dat dankzij 50 jaar bouwexpertise een project van ruwbouw tot eindafwerking perfect in goede banen kan leiden. Daarnaast helpt onze persoonlijke klantenbegeleiding de klanten bij elke stap doorheen het hele bouwproces.  

Door het divers aanbod van diensten onderscheidt DCA zich op de markt als expert in verschillende bouwactiviteiten. Enerzijds dirigeren we als aannemer de bouwprojecten, maar daarnaast beloven we ook de totaalrealisatie van al onze woonprojecten. Bij de aankoop van een nieuwe woning krijgt de klant alle nodige informatie van DCA en ondersteunen de interieurarchitecten de klant gedurende het hele bouwproces. Daarnaast volgt de dienst ‘Nazorg’ het bouwdossier op tot na de oplevering van het project. 

DCA werkt elke dag aan een proactief veiligheidsbeleid zonder arbeidsongevallen op de werven. Een goed veiligheidsbeleid leidt tot een betere kwaliteit. En als iso-gecertificeerd bedrijf volgen we strikte normen en procedures, in nauw overleg met de uitvoeringsdiensten en de preventieadviseurs. 

DCA respecteert elke omgeving waar het bouwprojecten oplevert. Een project kan pas gebouwd worden als het strookt met het straatbeeld. En bij elke projectontwikkeling communiceren we met de buurtbewoners, want een duidelijke communicatie is een sleutel die veel deuren opent.


Contactinfo DCA:

Lilsedijk 50, 2340 Beerse - +32 14 62 22 11

www.dca.be – info@dca.be 

DCA
Lilsedijk 50
2340 Beerse