Kempens bouwbedrijf DCA voor het eerst in lijst van Beste Belgische Werkgevers

DCA dankt erkenning aan 650 trotse werknemers

DCA, één van de grootste Kempense bouwbedrijven, mag zich één jaar lang één van de beste werkplekken van België noemen. Het bedrijf, dat dit jaar 50 kaarsjes uitblaast, heeft gisteravond in de Docks Dome in Brussel voor de eerste keer het certificaat van Great Place to Work 2019 in ontvangst mogen nemen. DCA heeft de erkenning te danken aan de grote fierheid die de 650 werknemers hebben om voor het bedrijf te werken. De prijs is een initiatief van het Great Place to Work Institute, dat verbonden is aan Vlerick Business School.

Dit jaar werken we met z’n allen gemiddeld 255 dagen. Maar in welke Belgische bedrijven gaat het personeel het liefst naar z’n werk? Die vraag stelt het Great Place to Work Institute al elk jaar sinds 2003. Het instituut is een internationale onderzoeksinstelling die in 60 verschillende landen de werkervaring van werknemers wil verbeteren. Dat doet ze in samenwerking met de gerenommeerde Vlerick Business School en Jobat/Mark Magazine.

Enige Belgische bouwbedrijf

Het Kempense bouwbedrijf DCA vervoegt nu voor de eerste keer het rijtje van beste werkplekken. Sinds 2017 stelt Great Place to Work niet enkel een top-10 samen van beste werkgevers in België. Het instituut reikt ook een certificaat uit aan organisaties die een uitmuntend niveau bereikt hebben in beide enquêtes. En dat niveau heeft DCA als enige bouwbedrijf met meer dan 500 medewerkers in ons land dit jaar bereikt.

Voor DCA is het felbegeerde certificaat een erkenning voor het gevoerde beleid. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de veiligheid en het welzijn van haar werknemers. Vanuit haar welzijnsplatform #BOUWEN AAN WELZIJN organiseert DCA o.a. verscheidene personeelsevents en ondersteunt ze Think Pink, Cliniclowns en Tia Hellebaut Academy.

“DCA is een bouwbedrijf dat zo dicht mogelijk bij zijn mensen wil staan en daarom sterk inzet op samenwerking, loyaliteit en betrokkenheid. Het is een bedrijf dat een community probeert te creëren door sociale initiatieven. Het zijn zulke zaken die werknemers anno 2019 zoeken in een bedrijf.”

Dirk Buyens, Professor Human Resources Management aan Vlerick Business School

Het Kempense bedrijf mag haar erelijst nu aanvullen met het ingekaderde certificaat dat ze gisteravond in ontvangst mocht nemen. Onlangs is DCA ook al gehuldigd met een BIM Award en ‘Innovator van het jaar’.

650 werknemers

Het Great Place to Work Instituut bestudeert organisaties aan de hand van twee enquêtes. De eerste enquête, de Trust Index, bevraagt de werknemers over hun vertrouwen in de werkgever, over hun trots op de organisatie en de over het plezier dat ze beleven op de werkvloer. Daarnaast vullen het management en HR een tweede vragenlijst in over het personeelsbeleid, de Culture Audit. Uit de resultaten kwam vooral naar voren dat de 650-tal medewerkers heel trots zijn op hun bouwbedrijf.

“Onze nominatie is vooral een erkenning van onze werknemers. We voeren dan ook een beleid waarin we veel aandacht besteden aan een persoonlijke no-nonsense aanpak. Bij DCA bieden we onze werknemers zoveel mogelijk kansen om zich verder te ontwikkelen en te ontplooien via persoonlijke begeleiding en innoverende workshops. We zijn inmiddels ook gestart met de realisatie van een nieuwe bedrijfssite,  waar we fors inzetten op duurzaamheid, welzijn, innovatie en co-creatie. We blijven ons er tegelijk van bewust dat we moeten blijven innoveren en ons beleid moeten afstemmen op maatschappelijke thema’s. Dat is geen evidentie.”  

Michiel Schellekens, algemeen directeur DCA

Contacteer ons
Isabelle Huybrechts Communicatie manager, DCA
Over DCA

DCA is sinds de oprichting in 1969 een bedrijf in constante evolutie - door uitbreiding en innovatie. Vooral de afgelopen jaren kende ons bedrijf een enorme groei.

Onze bedrijfsslogan “DCA + Meer dan bouwen” is zoveel méér dan wat het op het eerste zicht lijkt. De slogan benadrukt namelijk het unieke van DCA. Als bedrijf onderscheiden we ons in de bouwsector door diversiteit in uitvoeringsactiviteiten: Infra - Burgerlijke Bouwkunde – Bouw – Projectwikkeling – Prefabproductie van betonelementen en wapeningsstaal – HVAC & dakwerken.

Deze ontwikkelings- en uitvoeringsactiviteiten worden maximaal ondersteund door een performante binnenorganisatie, zoals onder andere Studiedienst en Werkvoorbereiding, Aankoop, Administratieve diensten, enz. Bovendien kunnen we binnen onze bedrijfsstructuur rekenen op een eigen performante logistieke afdeling. Een absolute meerwaarde.

Dankzij intense samenwerking, betrokkenheid en loyaliteit van onze werknemers is DCA uitgegroeid tot een toonaangevend bouwbedrijf. Daarnaast beschikken we over de hoogst mogelijke erkenning in de aannemerswereld.

De woonprojecten maken onderdeel uit van het algemeen bouwbedrijf DCA dat dankzij 50 jaar bouwexpertise een project van ruwbouw tot eindafwerking perfect in goede banen kan leiden. Daarnaast helpt onze persoonlijke klantenbegeleiding de klanten bij elke stap doorheen het hele bouwproces.  

Door het divers aanbod van diensten onderscheidt DCA zich op de markt als expert in verschillende bouwactiviteiten. Enerzijds dirigeren we als aannemer de bouwprojecten, maar daarnaast beloven we ook de totaalrealisatie van al onze woonprojecten. Bij de aankoop van een nieuwe woning krijgt de klant alle nodige informatie van DCA en ondersteunen de interieurarchitecten de klant gedurende het hele bouwproces. Daarnaast volgt de dienst ‘Nazorg’ het bouwdossier op tot na de oplevering van het project. 

DCA werkt elke dag aan een proactief veiligheidsbeleid zonder arbeidsongevallen op de werven. Een goed veiligheidsbeleid leidt tot een betere kwaliteit. En als iso-gecertificeerd bedrijf volgen we strikte normen en procedures, in nauw overleg met de uitvoeringsdiensten en de preventieadviseurs. 

DCA respecteert elke omgeving waar het bouwprojecten oplevert. Een project kan pas gebouwd worden als het strookt met het straatbeeld. En bij elke projectontwikkeling communiceren we met de buurtbewoners, want een duidelijke communicatie is een sleutel die veel deuren opent.


Contactinfo DCA:

Lilsedijk 50, 2340 Beerse - +32 14 62 22 11

www.dca.be – info@dca.be 

DCA
Lilsedijk 50
2340 Beerse