Skip to Content

Oud voetbalveld maakt plaats voor 42 appartementen

Nieuwe plannen komen tegemoet aan eerdere bekommernissen van de buurt

Aan de Heimeulenweg in Zoersel - waar ontelbare Kempenaren jaren voetbalden - worden nu de lijnen uitgezet van een nieuw woonproject met 42 appartementen. Bij de plannen valt meteen op dat de Kempense projectontwikkelaar en aannemer DCA de groene kaart trekt. Zo wordt heel wat groen voorzien met onder andere een wadi, een gemeenschappelijke binnentuin én een bloementuin. Daarnaast houdt DCA in de plannen ook rekening met de bekommernis van de buurt omtrent hoogbouw, en voorziet het hele project zo slechts drie bouwlagen.

Het voormalige voetbalveld aan de Heimeulenweg in Zoersel krijgt een nieuwe toekomst. Tot nu lag het domein er verlaten bij, maar projectontwikkelaar en aannemer DCA start er binnenkort met de werken van nieuwbouwproject ‘Antonius’, goed voor 28 twee- en drieslaapkamer appartementen én 14 penthouses. Het hele project dat bestaat uit zeven gebouwen met telkens drie verdiepingen krijgt daarbij een uitgesproken groen karakter. Hiermee wordt ook meteen ingespeeld op de grote bekommernissen uit de buurt die tijdens het infomoment vorig jaar naar boven kwamen, zoals hoogbouw en het verdwijnen van groen.

“Met dit nieuwbouwproject werken we mee aan de heropbouw van de hele buurt. Wij vinden het daarbij belangrijk om rekening te houden met de opmerkingen van de buurtbewoners. We hebben er dan ook, samen met de architecten, voor gekozen om niet in de hoogte te werken en heel veel groen te betrekken in het project. De openbare gemeenschappelijke tuin wordt als het ware een park op maat van het dorp, waaruit je rechtstreeks naar het centrum van Zoersel kan wandelen.”

Luc Neefs, Bestuurder DCA 

Groene leefomgeving 

Op de site wordt veel groen voorzien. Naast de gemeenschappelijke tuin komt er ook een bloementuin en speel- en ontmoetingszones. Daarnaast wordt ook een wadi voorzien, die dient om het overtollige regenwater op te vangen. Het woonproject trekt naast groen ook de kaart van comfort. Zo beschikt elke woning over vloerverwarming en wordt bewust gekozen voor hoge plafonds. 

“We hebben ervoor gekozen de rustige omgeving te laten weerspiegelen in en rond het project. Zo willen we binnen in de appartementen een gevoel creëren waarbij je mee geniet van de natuur. Dit wordt onder andere gedaan door met houten vloeren te werken die doorlopen op de terrassen. En door de hoge plafonds en ramen komt er veel licht binnen.”

Luc Neefs, Bestuurder DCA 

Geen overlast 

Om de buurt geen overlast te bezorgen, wordt een ondergrondse parking voorzien met 63 autostaanplaatsen, rekening houdende met de gebruikelijke verdeling van 1,5 parkeerplaats per woning. Daarnaast zijn er ook 100 fietsenstallingen, 42 bergingen en een bezoekersparking aanwezig. Tot slot is er een mogelijkheid tot kortparkeren voor de deur. 

De verkoop van de appartementen - die gebeurt door vastgoedmakelaar Buytaert uit Schilde - gaat volgende week van start. De verkoopprijzen starten vanaf 290.000 euro voor een tweeslaapkamerappartement. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bewoners er in de zomer van 2022 intrekken. 

Contacteer ons
Isabelle Huybrechts Communicatiemanager, DCA
Isabelle Huybrechts Communicatiemanager, DCA
Over DCA

DCA is sinds de oprichting in 1969 een bedrijf in constante evolutie - door uitbreiding en innovatie. Vooral de afgelopen jaren kende ons bedrijf een enorme groei.

Onze bedrijfsslogan “DCA + Meer dan bouwen” is zoveel méér dan wat het op het eerste zicht lijkt. De slogan benadrukt namelijk het unieke van DCA. Als bedrijf onderscheiden we ons in de bouwsector door diversiteit in uitvoeringsactiviteiten: Infra - Burgerlijke Bouwkunde – Bouw – Projectwikkeling – Prefabproductie van betonelementen en wapeningsstaal – HVAC & dakwerken.

Deze ontwikkelings- en uitvoeringsactiviteiten worden maximaal ondersteund door een performante binnenorganisatie, zoals onder andere Studiedienst en Werkvoorbereiding, Aankoop, Administratieve diensten, enz. Bovendien kunnen we binnen onze bedrijfsstructuur rekenen op een eigen performante logistieke afdeling. Een absolute meerwaarde.

Dankzij intense samenwerking, betrokkenheid en loyaliteit van onze werknemers is DCA uitgegroeid tot een toonaangevend bouwbedrijf. Daarnaast beschikken we over de hoogst mogelijke erkenning in de aannemerswereld.

De woonprojecten maken onderdeel uit van het algemeen bouwbedrijf DCA dat dankzij 50 jaar bouwexpertise een project van ruwbouw tot eindafwerking perfect in goede banen kan leiden. Daarnaast helpt onze persoonlijke klantenbegeleiding de klanten bij elke stap doorheen het hele bouwproces.  

Door het divers aanbod van diensten onderscheidt DCA zich op de markt als expert in verschillende bouwactiviteiten. Enerzijds dirigeren we als aannemer de bouwprojecten, maar daarnaast beloven we ook de totaalrealisatie van al onze woonprojecten. Bij de aankoop van een nieuwe woning krijgt de klant alle nodige informatie van DCA en ondersteunen de interieurarchitecten de klant gedurende het hele bouwproces. Daarnaast volgt de dienst ‘Nazorg’ het bouwdossier op tot na de oplevering van het project. 

DCA werkt elke dag aan een proactief veiligheidsbeleid zonder arbeidsongevallen op de werven. Een goed veiligheidsbeleid leidt tot een betere kwaliteit. En als iso-gecertificeerd bedrijf volgen we strikte normen en procedures, in nauw overleg met de uitvoeringsdiensten en de preventieadviseurs. 

DCA respecteert elke omgeving waar het bouwprojecten oplevert. Een project kan pas gebouwd worden als het strookt met het straatbeeld. En bij elke projectontwikkeling communiceren we met de buurtbewoners, want een duidelijke communicatie is een sleutel die veel deuren opent.


Contactinfo DCA:

Lilsedijk 50, 2340 Beerse - +32 14 62 22 11

www.dca.be – info@dca.be 

DCA
Lilsedijk 50
2340 Beerse